Haapsalussa

Vierasvenesatama on tähän astisista paras. Täällä toimii netti laiturissa, ei tarvitse mennä netin perässä seisomaan suihkujen viereen, kuten Tallinnassa. Vessat ja suihkut ovat todella siistit, ja suihkuista tulee vettä kunnolla eikä liruttamalla. Palvelu on ystävällistä ja altista.

Päivä alkoi aurinkoisena ja lämpimänä. Onneksi olimme varautuneet sateenvarjoilla, sillä päivän aikana päällemme sattui muutamia sadekuuroja. Haapsalu osoittautui varsin viehättäväksi pikku kaupungiksi. Merkille pantavaa oli sivukaduilla kuljettaessa hyvä tuoksu, joka oli lähtöisin puutarhoista ja kukkivista pensaista. Huomasi, että pihojen puutarhoihin oli panostettu.

Haapsalussa kiinnittti huomion talojen ikkunat, jotka on asennettu kivijalan päällee eli todella matalalle

Kiersimme kaupunkia ja tutustuimme vanhaan keskiaikaiseen Piispanlinnaan. Piispanlinnan historiasta on noussut keskeiseksi tarina tuomioherran ja tavallisen virolais tytön rakkaustarinasta.Luostarilain mukaan tuomioherrojen tuli elää selibaatissa. Naisilta oli kuoleman uhalla pääsykielletty Piispanlinnaan. Tuomiohetrra naamioi rakastamansa tytön pojaksi ja toi hänet linnaan kirkkokuoron laulajaksi. Salaisuus säilyi pitkään, mutta paljastui lopulta. Piispa antoi ankaran tuomion: tuomioherra joutui linnan tyrmään kuolemaan ja tyttö muurattiin kastekappelin seinään elävältä. Tytön huudot kuuluivat usean päivän ajan, kunnes vaikenivat. Tytön sielu ei saanut rauhaa ja hän käy edelleen suremassa rakastettuaan. Legenda kertoo, että Piispanlinnan kastekappelin eteläseinään ilmestyy aina elokuussa täydenkuun aikaan tytön hahmo, Valkoinen Daami. Linnassa kävimme mm. vanhoissa vankityrmissä maan alla ja kellotornissa, josta näki 20 kilometrin etäisyydelle.

Maisemat tornista

Linnanneito

Syömässä kävimme talonpoikais talossa Talumehe körtsissä. Ruoaksi sieltä sai talonpoikaisaikaista ruokaa.

3 thoughts on “Haapsalussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *