Tallinna – Dirhami

Päivä alkoi sumusateessa. Purjeet nousivat kello 10 ja keula kääntyi kohti Haapsalua. Alku näytti sateesta huolimatta lupaavalta, kunnes huomasimme olevamme kahden Tallinnasta kovaa vauhtia tulevan laivan kulkuväylällä. Jouduimme kääntämään veneen pois väylän linjamerkkien kohdalta ja palata takaisin kun laivat olivat menneet ohitse.

Aallot olivat noin 0,50 metriä, mutta avomereltä tulevat mainingit olivat korkeempia. Ne tekivät merestä vellovan. Auringosta ei näkynyt vilaustakaan, vaan taivaan täytti paksu harmaa pilvipeite.

Noin kello 12 aikaan ”Puksu” (Emma ei kauheasti hehkuta uutta lempinimeään :D) lähti veneen sisätilaan nukkumaan edellisyön lyhyiden unien takia. Pian Puksun sisään lähdön jälkeen minäkin menin sisälle pitkäkseni huonon olon takia. Äiti ja isä jäivät kahdestaan hoitamaan purjehtimiset.

Äiti ja isä seilasivat kahdestaan hyvässä myötätuulessa, parhaimmillaan 8,3 solmun vauhtia. Muutamien tuntien kuluttua tuuli kuitenkin tyyntyi ja he joutuivat laskemaan isopurjeen. Tämän jälkeen isä aloitti kummallisen säätämisen spinnunpuomilla ja Genualla. Äiti oli asiasta hieman kireänä aluksi, mutta leppyi kun huomasi veneen kulkevan ihan mukavaa vauhtia jälleen.

Spinnuviritelmä

”Puksu” jatkoi uniaan… veneen pentterin töiden raskauttamana. Itse otin välissä pahoinvointilääkkeen ja jatkoin lepäämistä.

Iltaa kohden tuuli ei kuitenkaan noussut ja jouduimme ajamaan moottorilla Dirhamin vierasvenesatamaan. Satama on poukamassa joten tänne ei tuule ja täällä on lämmin. Aluksi paikka vaikutti hiukan karulta, mutta osoittautuikin mukavaksi. Saatuamme veneen laituriin suuntasimme satamakapteenin luokse ja siitä pieneen viihtyisään paikalliseen ravintolaan. Söimme lohta ja ahventa erilaisine lisukkeineen. Ruoka oli tavattoman hyvää.

Dirhami

Huomenna matkamme jatkuu edelleen kohti Haapsalua noin kello 10 aikoihin.

1 thought on “Tallinna – Dirhami

  1. Mukavaa, kun jaksat tarinoida tosi kiinnostavasti matkastanne; paljon teille onkin jo tapahtunut. Toivotaan, että pilvipeite katoaa ja saatte lisää aurinkoa reissuunne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.