Tallinnassa

Jos eilinen oli jännittävää, oli tämän aamuinen veneen siirto sitäkin jännempää. Peruutettuamme ulos laiturista moottori sammui, jolloin tuuli alkoi painamaan meitä kohti miljoonaluokan 60 jalkaista (18 metriä) Off Shore kilpapurjevenettä. Onneksi saimme kiinni poijusta, jonka avuin vedimme veneemme kauemmaksi tuosta suuresta jahdista. Tulipahan nyt testattua meidän ”luotettavan” kuuden hevosvoiman Yamahan moottorin luotettavuutta. Selviydyttyämme kiperästä tilanteesta ajoimme veneen oikealle laiturille.

Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti bussipysäkkiä ja bussilla Tallinnan keskustaan. Bussi maksoi kaksi euroa henkilöltä. Ensimmäiseksi suuntasimme kulkumme Viru keskukseen. Kierreltyämme siellä aikamme, keksimme ruveta etsimään sieltä Hello Kitty kauppaa, mutta tuloksetta. Mukaamme Viru keskuksesta ei tarttunut mitään. Hinnat olivat samanlaiset kuin Suomessakin.

Viru keskuksesta lähdimme Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Koko ajan tuuli kovaa. Päästyämme vanhaan kaupunkiin alkoi satamaan. Kävimme ostamassa sateenvarjot itsellemme, jottemme kastuisi aivan märiksi. Sen jälkeen menimme käymään kahvilla ja kaakaoilla todella kivasti sisustetussa kahvilassa.

Sade ei hellittänyt kahvilasta lähdettyämmekään. Menimme käymään Olde Hansan keskiaikaisessa kaupassa. Mukaamme sieltä tarttui paahdettuja pähkinöitä ja pikkuveljelleni tuliainen. Sen jälkeen vain kiertelimme sateessa ja tuulessa vanhaa kaupunkia.

Kyllästyttyämme sateeseen suuntasimme ravintola Olde Hansaan. Se on keskiaikainen hansakauppiaan talo. Söin äitini kanssa kasvisannokset keskiaikaiseen tapaan esimerkiksi sahramispelttiä, papunyytti, inkiväärimaustettuja lanttuja, imellettyjä kasviksia ja siunatun oliivipuun hedelmiä. Pikkusiskoni söi sienestäjän lohta (sienimetsästäjänlohi) ja isäni söi Kreivi von Ukskullin (lausutaanko ykskulli?) villisikavadin kaikkineen sisältöineen. Juomiksi pöytäämme kannettiin keskiaikaiseen tapaan valmistettua mausteviiniä, tummaa hunajaolutta sekä alkoholitonta yrttiolutta. Jälkiruuaksi söimme ruusuvanukasta ruusunterälehtien kera, jotka syötyämme olemme nuoria ja kauniita loppuelämämme ajan. Isä halusi kuitenkin välttämättä talonkahvin kera Pyhän Johanneksen caccaran.Ruoka oli erilaista, mutta erinomaista. Saimme vatsamme täyteen ja mieleen jäi erittäin ystävällinen palvelu.

Kasvisannos

Ruusuvanukas

Kuka joikaan sen yrttioluen?

Ravintolasta suuntasimme taksilla takaisin satamaan, joka oli erittäin kolea ajatus. Taksi maksoi vain euron enemmän kuin bussi meiltä kaikilta (9€). Myöhemmin illalla ryhdyimme pikkusiskoni ”puksun” kanssa tiskaamaan. Se toimitus tapahtui aivan hirveän hajuisen vessan lattialla hanan alla. Puksu raikasti ilmaa suihkuttelemalla hajuvettään ympäri vessaa, jolloin siitä tuli jopa siedettävä.

Huomenna Tallinnan kierros jatkuu epävakaasta ja myrskyisästä säästä johtuen. Suunnitelmamme on jatkaa kohti Haapsalua sunnuntaiaamuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.