Moikka Maailma!

Moikka kaikki, mm. purjehduksesta kiinnostuneet!

Olen Steinerlukiota käyvä ja purjehduksesta kiinnostunut naisenalku Porvoosta. Tämän blogin kirjoittamisen aloitin kertoakseni tällä viikolla alkavasta päättötyöstäni, purjehduksesta Viroon. Tarkoituksena olisi lähteä Porvoosta suoraan Suomenlahden yli Tallinnaan. Alkuperäissuunnitelmien mukaan Tallinnasta purjehtisimme Dirhamin kautta Haapsaluun, matkan päämäärään.

Purjehduksesta kiinnostuin vasta muutama vuosi sitten. Ensikosketus purjeelliseen veneeseen tuli kuudennella luokalla, kun minut koulun purjehdusleirillä pakotettiin, vasta väitteistäni ja pyristelyistäni huolimatta, optimistijollaan ja lähetettiin vesille. Nyt olen päässyt jo siihen vaiheeseen, että en enää huido ja viuhdo, kun pitää astua purjeveneeseen vaan astun sinne mielelläni (kiitos purjehduksen opettajani, kun pakotti minut veneeseen). Nyt olen valmis purjehtimaan pois Porvoon lähivesiltä, hiukan laajemmille vesille. Esimerkiksi Suomenlahden yli Viroon.

Idean lukionpäättötyöhön sain omasta päästäni ja vanhempani komppasivat. Vuosi sitten sain idean, että tänä kesänä voisimme purjehtia Riikaan, mutta se oli vanhempieni mielestä liian pitkä matka meidän pienelle purtilollemme. Puolivuotta sitten tuli  aika päättää päättötyönaihe. Alkuperäisenä aiheena minulla oli aikomus tehdä tanssikoreografia, mutta en sitten oikein syttynyt ideastani, jolloin sain ajatuksen purjehdusreissusta, jonka suunnittelisin. Vanhempani olivat heti mukana. Siitä tuli sitten minun päättötyönaihe, joka oli mieleeni. Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että kohta pitäisi lähteä matkaan, jonka olen itse suunnitellut.

Matkan suunnitteluvaihe tuotti minulle jonkin verran päänvaivaa ja se siirtyi aina vain lähemmäksi matkaa, kun ajattelin että kyllä sen vielä ehtii. Ajattelinpas huonosti, melkein tuli kiire, mutta sain suunnittelut tehtyä kuitenkin ihan ajallaan, kun otin itseäni niskasta kiinni ja vanhempani olivat muutamaan kertaan asiasta muistuttaneet. Ensimmmäiseksi minun piti katsoa ja kirjata tiedot satamista ja kohteista joihin menisimme. Sen jälkeen tein listat asioista, jotka pitäisi ottaa mukaan. Tein mm. varustelistan, ensiapulistan ja ruokalistan ruoista jotka ostaisimme ja ottaisimme mukaan kotoa ja niistä jotka ostaisimme sitten satamista. Sen jälkeen tein listan ruoista joita söisimme kunakin päivänä (tämä oli kyllä kaikkein vaikein homma suunnitteluvaiheesta, kun piti miettiä sen mukaan mitä kaikkea voi syödä veneen liikuessa ja mitä tehdään jo valmiiksi edellisenä päivänä. Piti myös miettiä sen mukaan olisiko meillä resursseja laittaa kyseistä ruokaa pienessä veneessämme). Suunnitteluvaiheen jälkeen piirsin isäni kanssa matkamme kartalle ja laskimme kuinka monta meripeninkulmaa matkasta suunnilleen tulisi. Sen jälkeen tein vielä listauksen asioista jotka löytyvät kotoa ja mitä pitää vielä ostaa. Kaiken päätteksi isä sanoi, että minun täytyy tehdä vielä ilmoitus veneestä ja miehistöstä, joka pitää antaa kun kirjaudumme satamiin.

Kuten jo aikaisemmin olen sanonutkin veneemme ei ole mikään kovin suuri valtameri alus vaan pieni purjevene. Veneemme on pieni ja kaunislinjainen lasikuituinen 7.86 metrinen Marieholm IF. Nimeltään veneemme on Goda Hopp. Veneeseen mahtuu kahdeksan henkeä eli koko perheeni, mutta vain neljälle on tilaa nukkua. Purjehdusretkellemme ei lähde koko meidän perhe, vaan minun lisäkseni äitini, isäni ja pikkusiskoni. Pikkuveljeni jätämme isovanhempieni hoteisiin ja lemmikkiemme vahdiksi.

Matkamme on siis alkava tällä viikolla ja siihen on varattu aikaa pari viikkoa. Tarkoituksenani olisi purjehtimisen lisäksi kuvata matka ja koostaa kuvatusta materiaalista lyhytelokuva ja valokuva-albumi muistoksi. Päättötyössäni yhdistyy kaksi intohimoani purjehtiminen ja kuvaaminen. Olen ajatellut, että yritän aina iltaisin kirjoittaa jokaisesta matkapäivästämme tänne, jotta halukkaat voivat näin seurata matkantekoamme Suomenlahden ympäristössä. Ajattelin vielä ennen matkan alkua lisätä tänne listat,  mukaan ottamistamme tavaroista. Niitä kukin voi lueskella oman mielenkiintonsa mukaan. No niin tässä olisi nyt blogini ensimmäinen postaus, eihän se kirjoittaminen niin vaikeaa ollut, kun alkuun pääsi. 😀 Yritän kirjoittaa mahdollisimman monipuolisesti, ettei mielenkiinto lopahtaisi heti. Hyviä lukuhetkiä, toivottavasti pysytte perässämme!

Uskollinen Goda Hopp

8 thoughts on “Moikka Maailma!

  1. Onnea suomenlahden ylitykselle, auringonpaistetta ja lämpimiä säitä ;))

  2. Kiitos paljon! Juu toivotaan hyviä säitä ettei sateessa tarvitsisi kovin paljoa purjehtia 😀

  3. Sateista lupaa. Kyllä kesä kuivaa, minkä katseleekin. Onhan näitä vanhoja sananparsia. Toivotaan kuitenkin sopivia ja kuivia tuulia.

  4. Hyvin se menee 😊 olen niin ylpeä rohkeudestasi! -Caaca-

  5. Hei, miten ihana kuulla, että teillä on noin kiehtova reissu edessä!Pidä kamera kuivana, kaikki muu voi kastua… ! Seuraamme blogiasi! 🙂 T.Jaana&co

  6. Hienoa kun pidät tätä blogia😀. Tsemppiä, seurataan innolla mukana.

  7. Hieno reissu teillä edessä! Mahtava idea päättötyöhön. Joko olette päässeet matkaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.